Από τις 3 μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου, το ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο μεταφέρεται online προσφέροντας δωρεάν ελληνικό σινεμά στους αφοσιωμένους θεατές του.


«Μέσα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η ομάδα μας ένιωσε ότι ήταν σημαντικό να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε τις ελληνικές και κυπριακές ταινίες που γυρίστηκαν φέτος. Μπορεί να μην μπορούμε να βρεθούμε από κοντά στο φεστιβάλ, αλλά θα φέρουμε τις ταινίες στα σπίτια σας.»

SF_Greek_Film_Fest_Horizontal_Final_Banner_1600x428px

Η Διευθύντρια του San Francisco Greek Film Festival, Μαρία Νικολακάκη εγκαινιάζει την πρώτη online έκδοση του ελληνικού φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, που θα διαρκέσει φέτος μέχρι τις 10 Οκτωβρίου και θα ξεκινήσει – εορταστικά – με την προβολή του «Topkapi» του Ζιλ Ντασέν στο Drive-in σινεμά στο Poplar Creek στο San Mateo, με αφορμή το έτος Μελίνα Μερκούρη.

Οι μεγάλου μήκους ταινίες που θα προβληθούν στο 2020 San Francisco Greek Film Festival είναι οι «Αλυτη» του Μίνωα Νικολακάκη, «Ευτυχία» του Αγγελού Φραντζή, «Πολιορκία στην Οδό Λίπερτη» του Στάυρου Παμπαλλή, «Οταν οι Ντομάντες συνάντησαν τον Βάγκνερ» της Μαριάννας Οικονόμου, «Παράθυρο στη Θάλασσα» του Μιγκέλ Ανχελ Χιμένεθ.

Οι ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ είναι τα «A Jar of Nuts» του Σάββα Σταύρου, «Εξομολόγηση» του Ανδρέα Σεϊτάνη, «Ηλεκτρικός Κύκνος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, «Hippo» του Θεοφύλακτου Αργυρού, «Στο Δωμάτιο» της Γεωργίας Μ. Σωτήρχου, «It’s a Greek Thing» της Αριάνας Παπαλεξόπουλος, «Last Stop» του Χρήστου Ζένιου, «Olla» της Αριάν Λαμπέντ, «Καρτ-Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, «Rouge» του Κωστή Θεοδωσόπουλου, «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου, «The Dude» του Αλέξανδρου Κακιανιάρη, «The House in the Suburbs» του Κωνσταντίνου Γεράκη.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και τις προβολές του το στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Link to original article on FLIX.gr