12ο Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Του San Francisco

Categories: Press

BY  ON

Σύμφωνα με τo επίσημο δελτίο τύπου:

Το 12ο Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 και από Δευτέρα 11 έως Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στο Delancey Street Screening Room (600 EmbarcaderoStreet, SanFrancisco). Στo Φεστιβάλ θα προβληθούν σύγχρονες Ελληνικές ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, από αναγνωρισμένους αλλά και ανερχόμενους σκηνοθέτες Ελληνικής καταγωγής. Οι ταινίες θα προβάλλονται κάθε βράδυ με αγγλικούς υποτίτλους.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες για όλα τα γούστα: κωμωδία, δράμα και ντοκιμαντέρ. Το Σάββατο 9 Μαΐου είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σε ταινίες μικρού μήκους, ενώ το πρωί της Κυριακής 17 Μαΐου απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους. Τις υπόλοιπες μέρες θα προβάλουμε, μεταξύ άλλων, τις πολυβραβευμένες ταινίες «Xenia» του Πάνου Κούτρα, «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, «Ο Εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και «Μια Οικογενειακή Ιστορία» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου.

Επιπλέον, θα έχουμε την τιμή να παρευρεθούν ανάμεσά μας μέλη των προβαλλόμενων παραγωγών για να μιλήσουν για το έργο τους. Στο τέλος του Φεστιβάλ θα γίνει η απονομή των Βραβείων Κοινού στις δημοφιλέστερες ταινίες, έπειτα από ψηφοφορία. Θα δοθεί από ένα βραβείο σε καθεμία από τις κατηγορίες ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους. Τέλος, οι ημέρες έναρξης (11/05/15) και λήξης (17/05/15) του Φεστιβάλ θα κλείσουν με δεξίωση με αυθεντικούς Ελληνικούς μεζέδες, ποτά και μουσική στο DelanceyStreetScreeningRoom.

H ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (www.grfilm.com) παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες, καθώς και τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων.Βάσει διαθεσιμότητας, εισιτήρια θα πωλούνται και στην είσοδο. Ειδικές τιμές για φοιτητές με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας.

Το Φεστιβάλ επιχορηγείται από το Ίδρυμα Νεοελληνικών Σπουδών του Σαν Φρανσίσκο και όλες οι εισπράξεις του στηρίζουν τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες του Κέντρου Νεοελληνικών Σπουδών και της Έδρας Νίκος Καζαντζάκης στο SanFranciscoStateUniversity.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sfsu.edu/~modgreek και +1 415-338-1892.