Ο Νοτιάς του Τάσου Μπουλμέτη ξεκινάει ένα μεγάλο κινηματογραφικό και φεστιβαλικό ταξίδι στην Αμερικάνικη ήπειρο, με πρώτη στάση τη Νέα Υόρκη.

Η ελληνική παραγωγή, που έχει ως φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του ’60, ‘70 και του ’80, ξεκινά την πορεία της την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας το New York City Greek Film Festival, με πρεμιέρα στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Τάσος Μπουλμέτης.

Στις 6 Οκτωβρίου ο Νοτιάς θα εγκαινιάσει την Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ενώ στις 16 Οκτωβρίου ανοίγει το 13ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο, με τον Τάσο Μπουλμέτη επίσης παρόντα.

Παράλληλα, οργανώνεται σειρά προβολών της ταινίας σε έδρες Ελληνικών Σπουδών σε ποικίλα Πανεπιστήμια της Αμερικής, με πρώτη από αυτές μια προβολή στην Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard.

Ο Νοτιάς αφηγείται τη ιστορία ενηλικίωσης του Σταύρου, ενός ρομαντικού νέου που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας. Πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, ενώ εμφανίζεται η Ζωζώ Σαπουντζάκη σε ρόλο έκπληξη.

Η γνώμη του MOVE IT.