🏆 Μετά από μια πετυχημένη πορεία που έφτασε μέχρι την Ινδία και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπενγκαλούρου, η γλυκόπικρη κωμωδία του Τάσου Γερακίνη, που άνοιξε τα φτερά της στο 66ο ΦΚΘ, επέστρεψε μόλις από την Αμερικανική της πρεμιέρα, κερδίζοντας το Ελληνο – Αμερικανικό κοινό, που την τίμησε με το Βραβείο Κοινού στο 23o SFGFF Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο.

📌 Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Αυτό το καλοκαίρι είναι το πιο καθοριστικό για την ζωή του Αργύρη, ενός θυρωρού στο Δήμο Αθηναίων. Η είδηση ότι ο γιος του κληρώθηκε να φοιτήσει σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, έρχεται να ταράξει την έτσι κι αλλιώς δύσκολη σχέση με την σύζυγό του Πόπη, επίσης υπάλληλο του Δήμου. Παρόλο που το να φοιτήσει εκεί το παιδί τους, είναι όνειρο απατηλό για τα οικονομικά τους, ο Αργύρης αποφασίζει ότι δεν έχει δικαίωμα να γίνει τροχοπέδη στη μοίρα του παιδιού του, που είναι σαφώς φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα!

Με όχημα το χιούμορ και τον – στα όρια της σαρδόνιας ειρωνείας– σαρκασμό, το κυνήγι του «ελληνικού ονείρου», καταλήγει σε μια δίνη κωμικοτραγικών συγκρούσεων, που φέρνουν τον Αργύρη μπροστά στην πιο πικρή ανατροπή: Ίσως οι ψευδαισθήσεις να ήταν ό,τι καλύτερο είχε ποτέ.

📆 Ο Κόκορας αναμένεται να έρθει στις Έλληνες κινηματογραφικές αίθουσες σύντομα από την TFG.