Για 12η χρονιά, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο προβάλλει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες από το σύγχρονο ελληνικό σινεμά.

Το 12ο Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 και από Δευτέρα 11 έως Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στο Delancey Street Screening Room (600 Embarcadero Street, San Francisco), με προβολές σύγχρονων ελληνικών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.

Το Σάββατο 9 Μαΐου είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σε ταινίες μικρού μήκους, ενώ από τις 11 Μαΐου θα προβληθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ το «Xenia» του Πάνου Κούτρα, τη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, τον «Εχθρό μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, το «Μια Οικογενειακή Υπόθεση» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου, ο «Χειμώνας» του Δημήτρη Κουτσιολώτα, το «Από Ερωτα» του Θοδωρή Αθερίδη και το «Με Χωρίς Γυναίκες» του Βαγγέλη Σεϊτανίδη.

Στη λήξη του Φεστιβάλ θα γίνει η απονομή των Βραβείων Κοινού στις δημοφιλέστερες ταινίες, έπειτα από ψηφοφορία. Θα δοθεί από ένα βραβείο σε καθεμία από τις κατηγορίες ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.

Για το πλήρες πρόγραμμα του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site του, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της διοργάνωσης:

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο επιχορηγείται από το Ίδρυμα Νεοελληνικών Σπουδών του Σαν Φρανσίσκο και όλες οι εισπράξεις του στηρίζουν τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες του Κέντρου Νεοελληνικών Σπουδών και της Eδρας Νίκος Καζαντζάκης στο San Francisco State University. Για περισσότερες πληροφορίες: www.sfsu.edu/~modgreek και +1 415-338-1892.